După ce sindicaliștii de la Ambulanța Teleorman au amenințat cu un protest, Ministerul Sănătății reacționează imediat și trimite în teritoriu consilierul superior Diana-Mihaela Vasile care va prelua interimatul pentru o perioadă de o lună de zile.
Măsura a fost luată cu celeritate pentru că un protest la scurt timp de la instalarea ministrului de resort nu ar fi dat bine deloc.
Sindicatul Operativ Ambulanța Teleorman a trimis, luni, o adresă către Ministerul Sănătăţii, Instituţia Prefectului Teleorman Consiliul Judeţean și Inspectoratul Județean de Jandarmi prin care anunţa că, în data de 15 noiembrie, se organizează un protest al salariaților la sediul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) din Alexandria, împotriva efetelor suspndării managerului Cristian Popescu de către ex-ministrul Sorina Pintea.
“Serviciul de Ambulanţă Judeţean nu mai poate angaja nicio plată şi nici nu poate elibera niciun document, deoarece până la această dată nu există nominalizată altă persoană cu atribuţiile managerului.
Menţionăm că până la această dată, statele de salarii nu sunt semnate şi ne aflăm în imposibilitatea de a ne primi drepturile salariale„, au transmis sindicaliștii.
Pe de altă parte, Cristian Popescu, managerul revocat pe motiv că nu îndeplinea criteriul de vechime în funcție de conducere de șase ani și șase luni, spune că nu știe care mai este locul lui în instituție pentru că nu există nici măcar o decizie de reîncadrare pe vechiul post.
”Situația mea este la fel de urâtă. Vin la serviciu dar nu știu în ce calitate. Nu am decizie de reîncadrare pe vechea funcție pentru care am postul rezervat. Și nici programul de lucru nu îl cunosc. Vin la serviciu fără bani întrucât nu știu cum voi fi plătit, pe ce funcție”, a declarat Cristian Popescu.
Reacția ministerului a fost imediată, spre deosebire de multele situații în care salariații din diferite domenii își strigă în van doleanțele. Astfel, de marți-dimineață, este așteptată să preia prerogativele de manager Diana-Mihaela Vasile, consilier superior în Ministerul Sănătății.
Desemnarea este pentru o lună de zile, perioadă în care se va căuta un interimar care să corespundă criteriului de vechime, sau poate unul care să respecte criteriul…politic. În cel de-al doilea caz este posibil să se găsească și portița legală ca să se poată da derogări de la lege, pentru că situația din Teleorman nu este singulară, fiind multe alte județe care au aceeași problemă.
”Și nu avem atât de mulți medici și atât de mulți doritori de a se înscrie la un concurs pentru un post de șef de Ambulanță, care să și îndeplinească condițiile legale. Aici vorbim și de directori tehnici și de directori medicali. Deja avem o mare problemă”, declara Sorina Pintea pentru Cronica de Teleorman, pe data de 14 mai 2019, atunci când cei circa 100 de salariați ai SAJ au protestat împotriva primei decizii de revocare a managerului interimar pentru că nu îndeplinea criteriul de vechime pe funcție de conducere.
Poate consilierul superior Diana-Mihaela Vasile va lua notă și va transmite conducerii ministerului faptul că SAJ Teleorman nu are nici director medical. De fapt, are doar un medic cu normă întreagă la Substația din Roșiorii de Vede și alți câțiva medici care lucrează în spitale și ajută facând gărzi la Ambulanță.
Sau, poate, Victor Costache, noul ministru al Sănătății, îl
întreabă pe Raed Arafat de ce a tăiat un post de medic scos la concurs la SAJ Teleorman, în
urmă cu câțiva ani, și l-a alocat pentru Târgu Mureș.
Dar să nu ne facem speranțe deșarte…