Mașinile care transportă gunoiul menajer din tot județul așteaptă în convoi la poarta închisă a depozitului de la Mavrodin, încă de dimineață. Eco Sud, firma care administrază depozitul a decis sistarea colectării gunoiului, din cauza unor restanțe pe care firma colectoare, Polaris M Holding le are către aceasta.
Județul Teleorman riscă să se îngroape în gunoi în situația în care Eco Sud nu revine asupra deciziei de sistarea depozitării.

Rămâne de văzut ce măsuri vor adopta Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) și Consiliul Județean (CJ) Teleorman, pentru rezolvare acestei situații dar și în legătură cu faptul că nu primit notificări în legătură cu intenție sistării activității depozitului.
”Începând din această dimineață, firma Eco Sud care gestionează depozitul
ecologic din județul Teleorman ne-a închis poarta pe motiv că noi am întârziat
cu plățile către dumnealor. Înainte de a lua această decizie, noi le-am propus
două întâlniri la care dumnealor nu s-au prezentat. De asemenea, le-am propus
să le achităm o anumită sumă, plus cedarea de creanțe cu instituțiile publice
din județul Teleorman, în special cu primăriile. Au refuzat acest lucru și
ne-au comunicat că dacă nu le plătim suma integrală, ne vor închide poarta
depozitului, lucru care s-a și întâmplat, astăzi. Nu vor să înțeleagă că nu
putem să achităm datoria la zi pentru că avem și noi restanțieri care nu-și
achită datoriile către firma de salubrizare. Ei vor doar bani, nu vor să
înțeleagă aceste situații”, ne-a declarat Luis Popa, directorul comercial al
Polaris M Holding.
Potrivit acestuia, datoria se ridică la 1,7 milioane de lei, dar Polaris are de
recuperat de la populație și instituții, 7 milioane de lei pentru serviciul de
salubrizare.
”Datoria are o vechime de aproximativ două luni și jumătate, în condițiile în care noi avem de încasat restanțe vechi de doi ani”, a mai spus Luis Popa.
Directorul commercial al Polaris M Holding a mai declarat că s-a propus firmei Eco Sud achitarea unei prime tranșe de 500 de mii de lei și concesionarea de creanțe cu instituțiile publice din județ, dar propunearea a fost refuzată.
”Ca să evităm blocarea județului Teleorman cu gunoi, poate vom propune Consiliului Județean și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, ca pe perioada acestei crize, și subliniez, nu vreau să se înțeleagă greșit, doar pe perioada acestei crize, să depozităm deșeurile menajere în altă parte. Lucrul acesta înseamnă cheltuieli suplimentare care se vor răsfrânge, până la urmă, tot asupra populației și agenților economici, dar va trebui să găsim soluții ca să nu vedem județul Teleorman blocat de munți de gunoaie”, a mai declarat Luis Popa.