Ziua Veteranilor de Război a fost instituită în anul 2007, prin Hotărârea de Guvern nr. 1.222, fiind sărbătorită în fiecare an la data de 29 aprilie. Evenimentul a fost marcat în avans la Alexandria.
Cel mai important moment al acțiunii a fost decernarea plachetelor aniversare. Pentru că anul acesta este aniversat Centenarul Marii Uniri, Primăria Alexandria s-a gândit la bravii eroi, cei care cu adevărat ne-au apărat țara, și a oferit în semn de prețuire șapte astfel de plachete.
La momentul actual în Teleorman mai sunt doar 176 de veterani de război, 16 văduve de război si 1200 de văduve de veterani de război. Din păcate, văduve de veterani de război nu au aceleași deptruri cu ale așa-zișilor revoluționari. Aceste femei nu mai primesc tratament medical gratuit, doar compensat.
Titlul de veteran de război, a fost introdus de regele Carol I la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), prin Înalt Decret la data de 29 aprilie 1902. Momentul venea la 25 de ani de la decretarea la 29 aprilie 1877 a mobilizării oștirii pentru cucerirea Independenței de Stat a României, în care s-au sacrificat zece mii de ostaşi din cei 58.700 care au constituit Armata de Operaţii. La articolul 2, Înaltul Decret Regal din 29 aprilie 1902, prevedea: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se va pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare.”